Trešnja

Ključna reč:  Veselost, nada optimizam, nesrećan, tužan, samosažaljiv, pesimističan. Pozitivne karakteristike: inspiracija za druge, nada, sagledavanje dobrog u svemu.

Takođe i optimizam, pozitivnost, sposobnost da se teškoće umanje, smeh od srca, dobrog raspoloženja. Radostan kao dete, veseo, srećan, spontan, optimistačan, pozitivan, emocionalno stabilan, nedodirnut teškoćama, zadovoljan, iskričav.  Negativne karakteristike: ćudljivog raspoloženja, pronalaženje grešaka svuda, ustajanje na levu nogu, kontriranje, od blage do umerene emocionalne nekontrole. negativan, pesimističan, nesrećan, tužan, samosažaljevajući, tmuran, odlučan da bude loše raspoložen, uhvaćen u tmuran oblak, duri se, neuravnoteženog raspoloženja, temperamentan.

Negativno stanje trešnje oslikava odluku osobe da bude negativna, pesimistična ili jednostavno nesrećna. Sitnice postaju krupnice, mali problemi ogromne teškoće itd. Život se sagledava kao čekanje da se desi neko razočarenje, što se na kraju neizbežno i desi. Ako odlučimo da ćemo biti srećni ništa nas na svetu ne može učiniti nesrećnim. Isto tako ako odlučimo da budemo nesrećni, ništa nas ne može razveseliti. Očigledno je u pitanju odluka. U svakom trenutku u životu mi donosimo odluke. Iako ne možemo kontrolisati životne događaje možemo kontrolisati kako ćemo reagovati na njih i odlučiti da nesreću i loše raspoloženje ne pozovemo da naprave gnezdo na našoj glavi.